top of page
Search
  • Writer's pictureBjarke Møller

Bosse i podcast: "Jeg vil kæmpe imod enhver form for territorial udvidelse med aggression"

”Den der lunkne holdning til Europa, hvor vi kun vil være med til alt det gode uden at yde noget, den går ikke længere.” Sådan siger formanden for Europabevægelsen, Stine Bosse, i denne podcast i min serie af Europasamtaler om fremtidens EU. ”Man kan ikke være i hjertet af Europa uden at være stærk i forhold til EU-engagementet.” Hun vil kæmpe for menneskerettighederne med alt, hvad hun har. ”Menneskerettighederne er ikke bare sådan en nebengeschäft. De er sindssygt vigtige, og de er vigtige for alle mennesker. Hvis vi stopper med at kæmpe for dem i den her del af verden, så er de væk,” siger hun. ”Vi har nogle grundlæggende værdier i Europa. De er skabt i Europa, de har været udfordret i to verdenskrige, og de har kostet blod, sved og tårer. Dem må vi aldrig nogensinde gå på kompromis med. De er mejslet i sten,” fastslår hun.


Disse værdier mener hun også, at vi skal være villige til at forsvare overfor Ruslands militære angreb på Ukraine. Podcast-samtalen blev optaget før præsident Putin besluttede sig for at sende tanks ind i Ukraine for at forvandle nabolandet til en vasalstat. Men Stine Bosse var helt utvetydig i sit svar på, hvordan vi som europæere bør reagere: ”Jeg vil kæmpe imod enhver form for territorial udvidelse med aggression, hvor et frit land med frie borgere og med demokrati underkastes et diktatur," sagde hun. Indleder Ruslands Putin en krig i Ukraine, så ”må vi tage den,” fastslog Bosse. Hun ser sig selv som pacifist, men betragter sig også som realist. Vi må om nødvendigt må være klar til at gå i krig for disse værdier, fastslog hun. ”Jeg tror ikke på, at Putin på nogen måde bøjer sig uden en reel trussel. Han har fået opbygget et stærkt militær, og han har desværre fået et stærkt bånd til Kina. (..)Jeg tror desværre, at vi i vores tid må turde at tænke det fuldstændigt utænkbare for ad den vej at sende et tydeligt signal til en mand, som man ikke kan styre på anden måde.”


Hele interviewet varer 44 minutter og kan høres på alle podcastplatforme. Du kan lytte med her: https://bjarkemol.podbean.com/.../fremtidens-europa-28.../

Serien er støttet af Europa-Nævnet.

10 views0 comments

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page